MEDISCH PERSONAL TRAINING

shape oranjeMedisch personal trainer

zlTrivalent montfoort medisch personal trainer

Medisch personal trainer

Als medisch personal trainer begeleid ik mensen bij het sporten en bewegen. Met mijn kennis en kwaliteiten wordt een persoonlijk bewegingsplan opgesteld aan de hand van uw doelstellingen en uw lichamelijke conditie. Tijdens deze persoonlijke 1 op 1 of duotraining wordt er op meerdere vlakken resultaatgericht gewerkt aan uw doelstelling. De persoonlijke doelen binnen personal training kunnen zeer uitlopend zijn. Van revalidatie na sportletsel (blessure) of een ander trauma tot egaliserend trainen, uw conditie verbeteren en/of afvallen. Door de inzet van verschillende trainingsvormen, die elkaar enorm versterken, wordt een duurzaam resultaat behaald. Een van die trainingsvormen is egaliserend trainen en neuromusculair trainen.

movement Trivalent montfoort medisch personal trainer

Egaliserend trainen na trauma

Egaliserend trainen is het aansterken, het trainen van de verzwakte spiergroepen om de balans te herstellen op spierniveau. Als het skelet na een manuele behandeling weer pijnvrij functioneert, kunnen er spiergroepen verzwakt geraakt zijn door die verstoring. Mensen lopen vaak te lang door met klachten waardoor het systeem eigenlijk nog meer uit balans is geraakt en verzwakt blijkt. Als de disbalans in het skelet is verholpen, is het daarom raadzaam om de verzwakte spieren weer aan te sterken. Hierdoor komt het gehele systeem weer in balans.

Trivalent montfoort neuromusculair

Neuromusculair trainen

Neuromusculair trainen is een trainingsmethode van kracht en coördinatie welke zeer effectief is bij onder andere sportletsel (blessure) en revalidatie. Als reactie op de omgeving of de gedachten zullen zenuwen en spieren meer gaan samenwerken, om een beweging uit te voeren. Dat wil zeggen: Tijdens een oefening, wordt er een andere interactie ingevoegd, de omgevingsfactoren veranderen en dit activeert de hersenen.

Het zenuwstelsel en de hersenen wisselen informatie uit met de spieren. Dit systeem is trainbaar. Het doel van deze manier van trainen is om de fysieke fitheid op het gebied van gezondheid bij blessurepreventie, revalidatie en prestatieverbetering te verbeteren. Neuromusculair trainen heeft een positief effect op de grondmotorische eigenschappen en functionele prestaties. Denk aan krachttoename, toename van snelheid en verbetering van coördinatie en balans. Deze trainingsvorm heeft ook een preventief effect, dit komt doordat de biomechanica van gewrichten en gewricht positie beduidend beter kunnen worden door de verschillende oefeningen.

U kunt op meerdere manieren baat hebben bij neuromusculair trainen. Bewegen in het algemeen heeft een pijnstillend effect en dit geldt ook voor neuromusculair trainen. Het geeft verbetering in de gehele keten, zwakke schakels worden getraind en de kwaliteit van bewegen wordt geoptimaliseerd.

OVERGEWICHT
Overgewicht geeft naast fysieke ook lichamelijke klachten, zoals: hoge bloeddruk, diabetes type 2 en hart- en vaatziektes. Door gezonde en verantwoorde voeding te combineren met sport en bewegen kunt u deze klachten enorm reduceren.

Met persoonlijke begeleiding en aandacht voor uw doelstelling kunt u de draad weer sneller oppakken. Een ander groot voordeel van deze begeleiding is dat eventuele andere lichamelijke ongemakken die voortkomen vanuit het bewegingsapparaat, het skelet, zeer snel in het vizier zijn. Door mijn andere functie van medisch masseur en mobiliserend manueel gewrichtstherapeut is bij de bewegingsanalyse meteen inzichtelijk waar de verstoring zich bevindt.

WAT ZIJN NOG MEER VOORDELEN VAN SPORT EN BEWEGEN?

  • Sporten zorgt voor feel good-stofjes, in de volksmond “het gelukshormoon”. Tijdens het sporten komt er endorfine, serotonine en dopamine vrij. Allemaal stofjes die ervoor zorgen dat zenuwcellen met elkaar communiceren. Endorfine zorgt voor een gelukzalig en euforisch gevoel en vermindert pijn. Serotonine, ook wel het gelukshormoon, geeft u een gelukkig gevoel en reguleert onder andere uw eetlust, gemoedstoestand en slaap. Dopamine zorgt ervoor dat u gemotiveerd bent om door te gaan, geeft een gevoel van beloning en maakt u blij. Al na twintig tot dertig minuten sporten komt deze cocktail aan feel good-stofjes vrij.
  • Sporten helpt tegen stress. Stress wordt deels veroorzaakt door piekeren. Door intensief te bewegen doorbreekt u uw piekergedrag en denkstroom. De focus legt u even op iets anders, waardoor het verstand op nul gaat staan en u uw hoofd leegmaakt. De kans is groot dat u tijdens het sporten juist op goede ideeën komt. Een opgeruimd hoofd maakt u namelijk creatiever. Er komt ruimte vrij voor andere ideeën en oplossingen. Sporten kan de aanmaak van cortisol, het chronische stresshormoon, verminderen.
  • Sport vergroot uw zelfvertrouwen. U daagt uzelf uit, verlegt grenzen en kunt trots zijn op uzelf. Daarnaast zorgt sporten er ook voor dat u strakker in uw vel komt te zitten, waardoor u meer tevreden bent als u in de spiegel kijkt.
  • Sporten helpt u beter slapen. Door de aanmaak van het gelukshormoon serotonine maakt uw lichaam hier het slaaphormoon melatonine van waardoor u beter slaapt. Goede nachtrust zorgt er weer voor dat u positief en vol energie klaar bent voor een nieuwe dag.